Drie vragen over een bouwdepot
Rob Pronk

Rob Pronk

30 augustus 2021

3 vragen aan Rob Pronk Account & Credit Specialist bij Build Finance

Als Account & Credit Specialist bij vastgoedfinancier Build Finance krijgt Rob Pronk dagelijks veel vragen van klanten. In dit artikel beantwoordt hij de meest gestelde vragen over een bouwdepot. 

Wanneer kom je bij Build Finance in aanmerking voor het financieren met een bouwdepot? 

Een bouwdepot wordt gebruikt voor het financieren van nieuwbouw, transformatie en renovaties. Om voor het financieren met een bouwdepot in aanmerking te komen moeten in ieder geval alle benodigde vergunningen zijn afgegeven en dient een CAR-verzekering aanwezig te zijn die de gedurende de bouw de risico's voldoende afdekt. Ook kan het zijn dat we een afbouwgarantie van de betrokken aannemer vragen. Zeker bij nieuwbouw en transformaties spelen ook de ervaring en voldoende financiële buffers van de beleggers/ontwikkelaar een rol. Dit laatste om eventuele uitloop van bouwkosten altijd te kunnen dragen. 

Wat is de maximale LTC? 

De maximale Loan to Cost (LTC) die wij hanteren bij nieuwbouw, transformatie bedraagt 75%. Na realisatie van het project kijken we uiteraard of de financieringen ook in de beleggingsfase past binnen de Loan to Value (LTV), waarvoor we ook een maximale norm van 75% hanteren. 

Hoe hoog is het rentepercentage op een bouwdepot? 

Het rentepercentage op een bouwdepot is 1,5% lager als de vaste rente van de geldlening die op het depot is gestort. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.