Interview met Reinier Visser, CEO van Build Finance
Reinier Visser

Reinier Visser

29 juni 2021

Build Finance beleeft een groeizame tijd

Het is mei en de terrassen zijn na lange tijd weer open. Toch is de lente nog ver te zoeken. “Het is groeizaam weer”, lacht Reinier Visser (CEO), terwijl de regen tegen de ramen tikt van het kantoor van Build Finance in Volendam. “In de eerste drie maanden zijn we in alle opzichten gegroeid.”

Build Finance financiert huurwoningen van professionele vastgoedinvesteerders. De nieuwe vastgoedfinancier richt zich op sociale huur en middenhuur en een financieringsvolume tussen de 2 en 15 miljoen euro per transactie.

Aansprekende boodschap
Bij de live-gang in februari wonden de initiatiefnemers van Build Finance er geen doekjes om: met hun unieke propositie willen ze de markt voor verhuurhypotheken in beweging krijgen en een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort. “Onze boodschap blijkt enorm aan te slaan”, zegt Reinier. “De hoeveelheid aanvragen die we tot nu toe hebben ontvangen, ligt boven verwachting. Slechts drie maanden na de start hebben we al een zeer goed gevulde portefeuille.”

Samenwerking
Sinds april werkt Build Finance samen met de onafhankelijke participatiemaatschappij NewPort Capital. Reinier is blij met deze nieuwe aandeelhouder: “NewPort Capital ondersteunt ons bij het professionaliseren van de organisatie en het versneld uitvoeren van onze ambitieuze groeistrategie.”
Ook de samenwerking met het intermediair nam de afgelopen maanden een vlucht. “We zijn partnerships aangegaan met vijftien intermediairs in heel Nederland. Ook dat biedt volop kansen.”

Volgende groeifase
Het team van Build Finance is uitgebreid met Jeroen Spoor (CIO), Rob Pronk (Account & Credit Specialist) en Kelly Oude Meijers (Marketing & Sales Specialist). “Daarmee zijn we klaar voor de volgende groeifase”, aldus Reinier. “Na de veelbelovende start hebben we ontzettend veel zin om samen verder te bouwen aan ons mooie bedrijf. Ik zie de toekomst zonnig in!”

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.