2,4%
Huidige basisrente

Over ons

Build Finance werd in 2020 opgericht door een groep professionals, die ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de financiële en vastgoedmarkt. Met Build Finance willen zij de vastgelopen vastgoedfinancieringsmarkt vlottrekken en zo een bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood in Nederland. Want het moet en kán anders!

Financiering van vastgoed door de grootbanken wordt steeds moeilijker onder druk van toenemende wet-en regelgeving, oplopende kapitaalvereisten en efficiency. Tegelijk vragen institutionele beleggers om meer yield, en willen family offices en vermogenbeheerders actief reageren op lage en soms zelf negatieve creditgeldrentes. Met het aanbieden van vastgoedfinancieringen tussen 2 en 15 miljoen euro springt Build Finance in op een behoefte.

Over ons

Ondernemingswaarde

De basis van onze ondernemingswaarden bestaat uit het mogelijk maken van een prettig thuis, waarin mensen gelukkig zijn en bouwen aan hun toekomst. 

Kernwaarden die bij Build Finance hierbij horen zijn:

Betrokken
Betrokken
Verantwoordelijk
Verantwoordelijk
Doelgericht
Doelgericht
Gericht op samenwerking
Gericht op samenwerking

Strategie

Build wil een bijdrage leveren aan het oplossen van het woningtekort in Nederland. Ons doel hierbij is wonen mogelijk te maken in een prettig huis, zodat mensen gelukkig zijn en kunnen bouwen aan hun toekomst. Dit doen we door het verstrekken van een vastgoedhypotheek voor huurwoningen aan vastgoedinvesteerders. 

Wij streven ernaar uit te groeien tot een toonaangevende aanbieder van vastgoedhypotheken van 2 tot 25 miljoen euro in het segment huurwoningen in Nederland.
 

Builders

Reinier Visser

Reinier Visser

CEO
Reinier Visser

Reinier Visser

CEO

Vanuit onze jarenlange expertise in de financiële- en vastgoedmarkt zagen we in 2019 dat er ruimte ontstond voor een nieuwe geldverstrekker in de professionele financieringsmarkt van huurwoningen. Met een toekomstbestendige state-of-the-art juridische structuur en degelijke documentatie, Brand New Day als eerste funder en BCM Global als servicer, is Build Finance in maart 2021 op de markt gekomen. Door het aantrekken van een nieuwe aandeelhouder, Newport Capital, zijn we in staat om de komende jaren voldoende te investeren in de kwaliteit van onze dienstverlening en onze ambitieuze groei. Met trots kunnen we melden dat we binnen een half jaar al meer dan 400 miljoen euro aan financieringsaanvragen in behandeling hebben genomen! 

Jeroen Spoor

Jeroen Spoor

CIO
Jeroen Spoor

Jeroen Spoor

CIO

Jeroen heeft Build Finance vanaf de start geholpen de verhuurhypotheek op te zetten. De verhuurhypotheek financiert middelgrote vastgoedondernemeers die zich richten op het betaalbare segment van de huurwoningenmarkt. Wij bieden institutionele beleggers, zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen, de mogelijkheid om exposure te krijgen op deze aantrekkelijke beleggingscategorie. Vergelijkbaar met woninghypotheken, maar met een aantrekkelijker rendement. Buidl Finance is van de start opgetuigd om te voldoen aan alle eisen die aan institutionele beleggers worden gesteld. Jeroen is als Chief Invesment Officer (CIO) verantwoordelijk voor kredietacceptatie, investor relations en de leningadministratie. Hij heeft eerder in zijn loopbaan veel ervaring opgedaan bij het optuigen van nieuwe leningproducten voor institutionele beleggers. Jeroen woont in Haarlem met zijn vrouw en twee kinderen. In zijn vrije tijd is hij te vinden op het hockeyveld, op de schaatsbaan of achter een (luister)boek. 

Linda Leenders

Linda Leenders

CCRO
Linda Leenders

Linda Leenders

CCRO

Linda is één van de oprichters van Build en actief als Chief Compliance & Risk Officer (CCRO). Vanuit deze rol is zij enerzijds verantwoordelijk voor de vertaling van wet- en regelgeving naar beleid, procedures en processen en het monitoren van de naleving hiervan. Anderzijds is zij verantwoordelijk voor het identificeren, bewaken en beheersen van de risico’s van Build. Linda is meer dan tien jaar als consultant actief geweest bij financiële instellingen in Nederland. Vanuit deze rol heeft zij vele omvangrijke (verander)programma’s aangestuurd waarin wet- en regelgeving vaak een prominente rol speelde. Linda is moeder van twee kids, gaat in de weekenden graag met haar gezin op pad naar strand, bos of speeltuin en houdt van actieve buitensporten zoals hardlopen, fietsen en skiën.

Rob Pronk

Rob Pronk

Account en Credit specialist
Rob Pronk

Rob Pronk

Account en Credit specialist

Binnen Build Finance is Rob verantwoordelijk voor het relatiebeheer van vastgoedinvesteerders en kredietacceptatie van financieringsaanvragen. Rob heeft veel ervaring opgedaan in de bancaire sector met de uitwerking van complexe financieringsvraagstukken in onder meer de sector bouw & vastgoed. Binnen de bouw & vastgoed sector heeft hij ook een breed relatienetwerk opgebouwd. Door zijn ruime ervaring maakt het mede mogelijk om samen met de collega's van Build Finance een slagvaardig krediet- en klantieacceptatieproces te waarborgen. Rob houdt van buitenactiviteiten met zijn twee zonen en gaat regelmatig met ze hardlopen, wielrennen of mountainbiken.  

Kelly Oude Meijers

Kelly Oude Meijers

Relatiemanager
Kelly Oude Meijers

Kelly Oude Meijers

Relatiemanager

Kelly is binnen Build Finance verantwoordelijk voor relatieonderhoud met intermediairs. Door haar achtergrond in de hotellerie denkt zij oplossingsgericht en handelt zij snel en slagvaardig. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor marketing. In haar vrije tijd sport zij graag en kun je haar vinden op het hockeyveld, in de sportschool of bij Wattworks. 

Michiel Krauss

Michiel Krauss

Business development
Michiel Krauss

Michiel Krauss

Business development

Michiel heeft circa 30 jaar ervaring in de financiële sector. Naast een uitgebreide banciare loopbaan bij van Lanschot Bankiers heeft hij ook gewerkt voor internationale vermogensbeheerders Skagen en Storebrand Asset Management. Hij kent de insitutionele wereld en wholesale markten erg goed en zal 2 dagen in de week actief zijn voor Build Finance. Hij hoopt met zijn brede ervaring en grote netwerk een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van Build Finance. Michiel woont in Loenen aan de Vecht op een woonark en is in zijn vrije tijd vooral te vinden op het water, op de skipiste, in de zon of op het hockeyveld of padelbaan. 

 

Francisca Bont

Francisca Bont

Office manager
Francisca Bont

Francisca Bont

Office manager
Marian Keizer

Marian Keizer

Financiële administratie
Marian Keizer

Marian Keizer

Financiële administratie
Bart Silven

Bart Silven

Junior business analist
Bart Silven

Bart Silven

Junior business analist

Bart werkt als junior business analist twee dagen per week voor Build Finance. Momenteel zit hij in zijn tweede jaar van zijn Master Business Analytics aan de VU in Amsterdam. Daarbinnen volgt hij de specialisatie Optimization of Business Processes. Hij vindt het uitdagend om doormiddel van algoritmes inzichten en verborgen patronen uit data te halen en daarmee verbetermogelijkheden op te sporen. In zijn vrije tijd kun je Bart op de tennisbaan vinden of bij een pittige bootcamp sessie. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.