Wat zijn de voordelen van een bouwfinanciering?
Veronique van der Waal

Veronique van der Waal

30 augustus 2021

Wat zijn de voordelen van een bouwfinanciering?

Wie een pand wil bouwen, transformeren of renoveren om het geschikt te mkaen voor residentieel verhuur, kan bij de financiering gebruikmaken van een bouwdfinanciering. Build Finance biedt professionele vastgoedinvesteerders op dit gebied veel meer dan andere marktpartijen. 

Financiering vastgoed

Een bouwfinanciering kan interessant zijn als je als professionele vastgoedinvesteerder een maximale financiering nodig hebt en je de inzet van eigen middelen wilt beperken. Wij ontvangen graag een overzicht van de totale Stiko en stot dit geldbedrag in een bouwdepot. Per periode ontvangen wij een overzicht van de gemaakte kosten en betalen uit het bouwdepot de aannemer. Het bouwdepot kan tevens gebruikt worden voor het betalen van de rente-en aflosverplichtingen van de verhuurhypotheek. Dat is fijn voor het geval je tijdens de (ver)bouwperiode tijdelijk zonder huurinkomsten zit. 

Bouwfinanciering bij Build Finance

Build Finance is dé expert op het gebied van het financieren van residentieel vastgoed. Wij zijn snel - binnen 48 uur ontvang je een indicatief aanbod en binnen 14 dagen kan je verhuurhypotheek al passeren. Verder hanteren we aantrekkelijke voorwaarden. Zo bieden wij een bouwdepot met een minimaal waarde van 50.000 euro. Voor bestaande bouw hanteren wij een maximum van 20% van de marktwaarde vóór verbouwing (Loan to Cost) en een standaard looptijd van 6 maanden (met de optie tot 3 maanden verlening). Voor nieuwbouw fo transformatie hangt de bovengrens van het bouwdepot af van het object. De looptijd is hier 12 maanden (met eventueel 6 maanden verlenging). De rente op het bouwdepot is 1,5% lager dan de vaste rente van de verhuurhypotheek. Ook daarom kies je voor Build Finance!  

Vastgoed voor verhuur financieren inclusief een bouwfinanciering? Vraag vandaag nog een offerte aan. 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.